Trener vrhunskih športnikov v Slovenskih Konjicah odprl vadbeni studio

Miha Robnik. Kondicijski trener, ki z vrhunskimi športniki iz Slovenije in tujine osvaja olimpijske medalje, odslej svoje izkušnje in znanje deli v svojem vadbenem studiu MR studio. Pred dnevi ga je odprl v konjiški športni dvorani – za vrhunske športnike, rekreativce in ‘običajne’ ljudi.

Miha Robnik z družino zadnja tri leta živi v Slovenskih Konjicah, kjer je pred dnevi stopil na novo podjetniško pot.

Miho Robnika šport spremlja že vse življenje. Nekaj let je treniral tek na srednje proge, po končani športni gimnaziji v Celju je šolanje nadaljeval na ljubljanski Fakulteti za šport, kjer se je usmeril v kondicijsko treniranje.
Izkušnje na najvišji ravni je že v času študija začel nabirati z najbolj uspešnimi slovenskimi trenerji, kot je dr. Dimitrij Mancevič, trener najbolj uspešnega slovenskega plavalca Petra Mankoča. Skupaj z Mancevičem sta skrbela za kondicijsko pripravljenost domače in več tujih plavalnih reprezentanc, tudi turške, kazahstanske in beloruske. Sodelovanje je bilo zelo uspešno, saj je Miha s plavalci v tem času osvojil tudi več olimpijskih medalj.
Trenutno deluje kot kondicijski trener slovenske plavalne reprezentance in je vodja panožnega tima, še zmeraj sodeluje tudi s plavalno reprezentanco Kazahstana.

V Konjicah našel novo priložnost

Prostori, kjer domuje MR studio, so povsem obnovljeni in opremljeni z najsodobnejšo tehnologi-jo, tudi napravami, ki so v Sloveniji edinstvene.

Ker zadnja tri leta z družino, partnerko in dvema majhnima otrokoma živi v Slovenskih Konjicah, je tukaj iskal priložnosti, kako vse te bogate izkušnje uporabiti in jih ponuditi tudi drugim. Pred dnevi je v spodnjih prostorih konjiške športne dvorane naposled odprl svoj vadbeni studio ‘MR studio’, ki je namenjen tako vrhunskim športnikom kot rekreativcem in vsem tistim, ki želijo v intimnem vzdušju vaditi z vrhunskim strokovnjakom.
Prostore v športni dvorani, kjer je zadnjih nekaj let domovala plesna šola, je v zadnjih mesecih popolnoma preuredil in bogato opremil. Tudi z napravami, ki jih v Sloveniji doslej še ni bilo na voljo ali pa so bile izjemno redke, pove Miha.

Za športnike in običajne ljudi

Ljudje se še vedno premalo zavedamo, kako pomembno je gibanje. Tudi tisti, ki se težko giba-jo, bodo s pomočjo vadbe na elastikah in drugih primernih napravah lahko vadili skorajda pov-sem brez obremenitve.

Miha se je v tujini udeleževal številnih izobraževanj, tudi v sklopu nemške akademije za praktično športno medicino, ki mu je ob nedavnem odprtju vadbenega studia podelila poseben certifikat odličnosti.
Njegov vadbeni center namreč ni klasični fitnes studio, tukaj gre za povsem drug koncept, poudari. Gre za prostor, kjer poudarjajo celostno obravnavo človeka in združujejo širok spekter storitev. Miha vsaki stranki sestavi posebej njej prilagojen vadbeni program, ki lahko vključuje tudi obravnave pri sodelujočih strokovnjakih.
Udeležencem so poleg vrhunskega trenerja na voljo še zdravnik ortoped, fizioterapevt in nutricionist. To je še posebej primerno za (vrhunske ali rekreativne) športnike, ki okrevajo po poškodbi, pa tudi povsem običajne ljudi, ki se zaradi sodobnega načina življenja soočajo z bolečinami.

Terapevtska vadba za sodobne tegobe

Pogosto se namreč ne zavedamo, da lahko proti bolečinam veliko storimo sami. “Ljudje danes ogromno sedimo in posledično imamo cel kup težav zaradi pomanjkanja gibanja: bolečine v lopaticah, križu, vratnem predelu … Tudi ljudem, ki se soočajo z bolečinami, je namenjen naš vadbeni studio. Marsikatero težavo namreč lahko omilimo skozi vodeno obravnavo, sproščanje, raztezanje, skozi vodeno vadbo,” pojasni Miha in doda, da v tem ‘koronačasu’ še posebno pozornost namenjajo varnosti in zdravju vadečih, zato so prostor med drugim opremili tudi s sosodbno prezračevalno napravo.
Nekaj terminov za nove obiskovalce MR studia je še na voljo, a le po predhodnem dogovoru po telefonu (068 940 230) ali elektronski pošti (info@mrstudio.si), najdemo pa jih tudi na Facebooku pod geslom MR studio.

Oglas