Trener Celjank Damir Grgić ni več slovenski selektor

“Poleg Damirja Grgića sta bila v igri še dva kandidata, na koncu pa je izbor padel na grškega strokovnjaka Georgiosa Dikaioulakosa, in sicer po temeljiti analizi in tehtnem premisleku,” je ob objavi novice, da so se na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) odločili za spremembo na mestu selektorja ženske reprezentance, dejal generalni sekretar zveze Radoslav Nesterović.
Grgić, ki je tudi trener košarkaric Cinkarne Celje, je torej ostal brez selektorskega stolčka, na katerem je bil od 16. decembra leta 2014. Od takrat je slovenske košarkarice trikrat zapored popeljal na evropsko prvenstvo. Uspešen je bil tudi pri mlajših selekcijah – z reprezentanco mlajših članic je osvojil srebrno medaljo na evropskem prvenstvu do 20 let (2017), podpisal pa se je tudi pod četrto in peto mesto slovenske mladinske reprezentance v letih 2010 in 2015.
Slovenske reprezentantke že 11. in 14. novembra z novim selektorjem čakata prvi tekmi kvalifikacij za domači EuroBasket 2023, na katerega so kot gostiteljice neposredno že uvrščene. (Jure Mernik)

Oglas