Torek, 3. december – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Dopoldne bodo predstavili dogajanje v sklopu letošnjega prazničnega decembra v Slovenskih Konjicah. O dogodkih s skupnim naslovom ‘Srečno pot … v novo leto’ bodo spregovorili na novinarski konferenci v Domu kulture.

* Tradicionalni Frančiškov sejem je danes v Slovenskih Konjicah. Stojnice so kot običajno postavili že zelo zgodaj, prodajalci pa poleg domačih dobrot in izdelkov, suhe robe ter tekstila, ponujajo tudi druge stvari, primerne za decembrsko obdarovanje.

* Na celjskem okrajnem sodišču se bo zaradi domnevne razžalitve direktorja celjskih poklicnih gasilcev Janka Požežnika zagovarjal nekdanji trgovinski sindikalist Srečko Čater.

* Ta veseli dan kulture bo ponudil veliko brezplačnih ogledov muzejev in predstav – tudi v celjskem gledališču, kjer bo na ogled AGRFT-jeva predstava Žetev in kletev.

* Ob 20-letnici delovanja Literarnega društva Šentjur v tamkajšnjem Ipavčevem kulturne centru prirejajo Ta veseli dan kulture z naslovom Do lune in nazaj

* V knjižnici v Slovenski Bistrici je na ogled razstava ilustracij Tine Dobrajc, ki krasijo knjigo Živa coprnija Pohorja in Istre. Razstava bo odprta še do 13. decembra.

* Ta veseli dan kulture bodo obeležili tudi v Šmarju pri Jelšah. zjutraj bo predavanje Dušice Kunaver o slovenskih šegah in navadah ob božiču in novem letu. Popoldne bo srečanje bralnega krožka, brezplačno javno vodenje po Muzeju baroka. Zvečer pa pripravljajo zaključek bralne značke za odrasle s podelitvijo priznanj. Gost večera bo Tadej Golob.
V Slovensko-bavarski hiši v Podsredi pa pripravljajo adventne delavnice Ta veseli dan kulture.

* Prednovoletno srečanje starejših Rogaške Slatine bo na I. osnovni šoli.
Krasitev božičnega drevesa popoldne prirejajo v avli Pegazovega doma v Rogaški Slatini.