Torek, 12. marec – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Akademija ob prazniku občine Slovenska Bistrica bo nocoj v Slovenski Bistrici, v Bistriškem gradu. Ob tej priložnosti bodo podelili občinska priznanja. Za tem bodo v gradu odprli potujočo razstavo ob 200-letnici glasbenega šolstva v Sloveniji. Razstava je bila prvič postavljena v Slovenskem šolskem muzeju novembra 2016. V galeriji Grad bo na ogled do konca marca.

* Popoldne se bodo sestali svetniki občine Dobrna. Med drugim bodo obravnavali dopolnjen predlog odloka o proračunu.

* V Vitanju bodo danes prvič gostili regijski Otroški parlament za celjsko regijo. Učenci iz celjske regije bodo o šolskem sistemu in odnosih v šoli razpravljali v vitanjski kulturni dvorani. Mentorji bodo med drugim imeli tudi vodena ogleda Vitanja in najnovejše razstave v Centru Noordung.

* Spuščanje gregorčkov danes pripravlja Turistično društvo Slovenske Konjice. S tem želijo v Dravinjski dolini obuditi stari praznik – Gregorjevo. Osrednje dogajanje bo popoldne v bližini mostu s štirimi konji na Mestnem trgu. V središču mesta bodo postavili tudi približno 50 ptičjih hišic. Prav tako bodo gregorčke spuščali v Zrečah, ob 17.00 pri srednji šoli.

* V Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju pa bo ob istem času potopisno predavanje fotografa in popotnika Gorazda Goloba o Afriki.

* V šentjurskem domu starejših bo popoldne predavanje o sibirski fitomedicini. Vodila ga bo Sabina Cimerman.

* Društvo upokojencev Vojnik dopoldne pripravlja pohod na grad Lindek. Pohodniki se bodo na pot podali s Frankolovega.