Torek, 12. februar – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Gledališka predstava Realisti v izvedbi SNG Nova Gorica bo zvečer v kulturnem centru v Rogaški Slatini. Predstava je za gledališki abonma in izven.

* Komedija Predstava za vsako priložnost bo zvečer v kulturnem domu v Šmarju pri Jelšah. Glasbeno komedijo v izvedbi Siti teatra BTC je ustvarila ista zasedba kot uspešnico Slovenska muska od A do Ž.

* V kulturnem domu v Šmarju pri Jelšah bo dopoldne predavanje dr. Andreja Natererja ‘Moj dom je kartonasta škatla’. Spregovoril bo o cestnih otrocih v Makejevki v Ukrajini.
Popoldne bo v kulturnem domu še ura pravljic.

* Skupni javni nastop učencev poljčanskega oddelka Glasbene šole Slovenska Bistrica bo nocoj v Poljčanah.

* Ohranjanje zdravja z zeliščnimi pripravki je naslov popoldanskega predavanja Ivana Brezovca v šentjurskem domu starejših.

* V Ipavčevem kulturnem centru bo nocoj potopisno predavanje Srečka Črepa z naslovom Camino – raj za dušo.

* Predavanje o demenci bo popoldne v centru za starejše Metulj v Slovenski Bistrici.

* Redni letni občni zbor bodo drevi imeli člani Vinogradniško vinarskega društva Slovenske Konjice. Zbrali se bodo v Gostišču pri Inotu v Draži vasi. Po uradnem delu bo še pogostitev in družabno srečanje.
V dvorani Konjičanka pa bo popoldne izobraževanje za čebelarje na temo zdravstvenega varstva čebel. Predavala bo Alenka Jurič, dr. veterinarske medicine.