Torek, 11. september – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Na Celjskem sejmu se danes začenja 51. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti. Sejemski utrip bodo v Celju občutili do nedelje, organizatorji pričakujejo do 120 tisoč obiskovalcev. Danes – prvi dan sejma bodo obiskovalci za vstopnico odšteli samo 2 evra. Sejem bo odprl predsednik države Borut Pahor.

* V sklopu projekta ‘Povežimo Loče!’ bo popoldne delavnica, namenjena lokalnim deležnikom in širši javnosti, na kateri bodo med drugim predstavili rešitev ureditve trga v Ločah z okolico. Dogodek bo v loškem kulturnem domu.

* Na celjskem delovnem sodišču se popoldne nadaljuje pravda, v kjer dr. Branko Gabrovec toži Splošno bolnišnico Celje zaradi domnevno nezakonite izločitve iz postopka za izbor direktorja.

* Konjičanka Tina Konec bo z očetom Janijem danes zvečer odprla razstavo risb in slik, ki bo na ogled v Veliki galeriji konjiškega Doma kulture. Oče in hči skupaj razstavljata že četrtič in zato sta razstavo naslovila Četrtič. Glasbena gostja na odprtju bo Julija Lubej. Slikarka Tina Konec.

* Društvo sožitje in Literarno društvo Šentjur popoldne prirejata Besedarije. Gre za druženje literarni ustvarjalcev, zbrali se bodo v Varstveno delovnem centru Šentjur.

* Dela akademskega slikarja Jožeta Marinča bodo razstavili v Anini galeriji v Rogaški Slatini. Razstavo bodo slovesno odprli pozno popoldne.

* Kaj moram vedeti kot podjetnik? To je naslov dvodnevnega brezplačnega usposabljanja, ki bo danes in jutri v Slovenski Bistrici. Namenjeno je potencialnim podjetnikom, ki se pripravljajo na samostojno pot ter za podjetnike začetnike, ki jim primanjkuje osnovnega podjetniškega znanja.

* Potopisno predavanje prof. Srečka Štajnbaherja s popotovanja po Etiopiji bo nocoj v avli šole na Črešnjevcu.

* Program Svit bodo predstavniki Nacionalnega inštitutu za javno zdravje predstavljali vse dni Celjskega mednarodnega sejma. V povprečju je odzivnost ljudi na povabilo k sodelovanju v programu 65 odstotna. Občine z najnižjo odzivnostjo, torej pod 60-imi odstotki so Bistrica ob Sotli, Rogaška Slatina in Vitanje. Tatjana Škornik Tovornik, regijska koordinatorica preventivnega Programa Svit v celjski zdravstveni regiji.