Torek, 11. junij – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* V Slovenski Bistrici poteka mednarodna konferenca o pripovedni kulturi v prostoru. Dvodnevni dogodek bodo zaključili s študijsko turo na terenu. Konferenca poteka v okviru čezmejnega projekta »Živa coprnija«.

* V Celju bodo danes predstavili podrobnosti 26-te kolesarske dirke po Sloveniji.

* Dopoldne bodo na celjski mestni tržnici razglasili zmagovalko med šolami, ki je zbrala največ odpadnega papirja na že 21-em tovrstnem tekmovanju.

* Popoldne bodo v celjskem Parku svobode predstavili novo sezono z glasbeno obarvanim dogodkom Pozdrav poletju z Gledališčem Celje.

* V Celju se nadaljuje sojenje Urošu Rotniku zaradi davčnih poneverb.

* Združenje borcev za vrednote NOB pri spominski plošči v Arclinu pripravlja spominsko slovesnost v okviru krajevnega praznika.

* Konjiški gimnazijci, ki delujejo v gledališki skupini Psicho Killer, bodo nocoj uprizorili gledališko predstavo Meditacije. V konjiškem domu kulture se bodo predstavili z groteskno zgodbo, ki jo je režirala Anja Karovič Guzelj.

* V kulturnem domu v Šmarju pri Jelšah bodo dopoldne zaključili sezono torkovih srečanj Univerze za tretje življenjsko obdobje. Člani se vse od sredine septembra srečujejo, družijo in učijo na različnih dogodkih. Na zadnjem srečanju v sezono se bodo ob kulturnem programu spomnili prigod iz preteklega leta.

* Pri ribnikih na Pragerskem prireja Ribiška sekcija Poljčane tečaj lova somičev s praktičnim delom.