To jesen skuhajte ZMAGOVALNO marmelado!

Pri Štefki Petek Kovše iz Draže vasi, ki s svojimi marmeladami že leta osvaja nagrade, smo izprosili recept za z zlatom nagrajeno marmelado, ki jo lahko skuhate v tem času.

Štefka Petek Kovše iz Draže vasi ima zlate roke. Njene marmelade namreč že leta osvajajo zlata priznanja in druge uspehe na raznih tekmovanjih.

Zgodi se ‘kemija’

Morda ima kaj pri tem, da so njene marmelade vedno, ko jih pošlje na kakšno ocenjevanje, nagrajene, to, da je kemičarka. Očitno se pri kuhanju zgodi ‘neka kemija’, se nasmeji, ko jo povprašam o receptu za uspeh.
Letos je za svoje marmelade dobila tudi najvišje priznanje na ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij: kar tri znake kakovosti, in sicer za marmelado z aronijo in jabolkom, nešpljevo marmelado in breskovo marmelado s sivko. Za vse je prejela tudi zlato priznanje, prav tako je bila zlata njena marmelada iz izabele. Recept Štefka tokrat deli tudi z bralci lokalnega časpisa NOVICE in portala novice.si.

Kateri so Štefkini triki, da so njene marmelade vedno boljše od drugih? O tem preberite v daljšem prispevku lokalnem časopisu NOVICE!

(Nina Krobat)