Tim Gajser drvi proti naslovu svetovnega prvaka

V italijanski Maggiori je motokrosist Tim Gajser prikazal še eno izjemno predstavo. Na sedmi dirki letošnje sezone svetovnega prvenstva je še šestič zmagal v elitnem razredu MXGP, tokrat znova zelo prepričljivo, saj je bil najhitrejši v obeh vožnjah. Drugi je bil danes Švicar Jeremy Seewer, tretji pa Francoz Maxime Renuax.
Makolčan je še povečal vodstvo v seštevku sezone. Zdaj ima že 336 točk (od 350 možnih), drugouvrščeni Renuax jih je doslej zbral 255. Naslednja dirka bo preizkušnja na Sardiniji že naslednji teden.
Gajser ima vse bolj odprto pot do novega naslova prvaka. V tej sezoni namreč še nista nastopila lanska prvak in podprvak, Nizozemec Jeffrey Herlings in Francoz Romain Febvre. Za prvega je sploh vprašanje, če se bo letos vrnil v karavano, saj je njegova ekipa pred dirko v Maggiori sporočila, da bo moral še na eno operacijo poškodovane noge, potem pa se bo že osredotočil na sezono 2023. V Maggiori ni dirkal niti Španec Jorge Prado, ki je pred startom današnje dirke zaostajal 66 točk. Prejšnji teden je namreč padel na treningu in si izpahnil ramo. (Jure Mernik)
Foto: AMZS

Preberite tudi:
Nova zmaga Tima Gajserja, peta na letošnji šesti dirki!
https://novice.si/page/nova-zmaga-tima-gajserja-peta-na-letosnji-sesti-dirki/

Oglas