Testenine z lososom in šparglji

Sestavine za 4 osebe:

  • 300 g testenin (peresniki, svedri ali metuljčki)
  • žlica olivnega olja
  • 600 g oz. 4 lososovi fileji brez kosti in kože
  • šop svežih zelenih špargljev
  • 2 žlici masla
  • 2 mladi čebulici
  • 2 žlički naribane limonine lupinice
  • 300 ml sladke smetane
  • 1 žlica limoninega soka
  • sol in poper

Priprava:

  1. KORAK:

Šparglje operemo in jim odlomimo olesenele dele (te lahko uporabimo za jušno osnovo). Vršičke odrežemo in shranimo za kasneje, stebla pa narežemo na 3 cm dolge kose. Mlado čebulico sesekljamo.

  1. KORAK:

Operemo lososove fileje in jih osušimo s papirnatimi brisačkami. V namaščeni in segreti ponvi spečemo lososove fileje, na vsaki strani približno 4 minute. Fileje med peko solimo in popramo. Pečene fileje preložimo na krožnik, da se malo ohladijo.

  1. KORAK:

Iz ponve odlijemo odvečno maščobo od filejev, dodamo žlico masla, sesekljano čebulo in narezane šparglje ter med mešanjem pražimo nekaj minut, potem solimo, primešamo limonino lupinico in zalijemo s smetano. Ko omaka zavre, dodamo kuhane testenine, ki smo jih vmes skuhali na ‘al dente’. Premešamo in pustimo, da se testenine pogrejejo v omaki.

  1. KORAK:

Medtem v drugi ponvi razpustimo malo masla in na njem na kratko popražimo vršičke špargljev.  Lososove fileje natrgamo na koščke in jih skupaj z limoninim sokom nežno vmešamo v omako. Pripravljene testenine okrasimo z vršički špargljev in postrežemo.

K tej okusni in zdravi pomladni jedi se prileže skleda zelene solate.

Oglas