Testenine z lisičkami in kozjim sirom

Sestavine za 4 osebe:

  • 500 g peresnikov
  • olivno olje
  • 400 g svežih lisičk
  • 2 čebuli
  • 5 strokov česna
  • 10 vejic timijana
  • 150 g svežega kozjega sira
  • sol in poper

Priprava:

  1. korak:

Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Z vejic timijana osmukamo listke. Lisičke skrbno očistimo in na hitro oplaknemo pod tekočo vodo. Večje lisičke razrežemo na polovice ali četrtine, manjše pa pustimo cele.

  1. korak:

V slanem kropu skuhamo peresnike ali kakšne druge testenine, kuhamo jih 1 minuto manj, kot je označeno na embalaži. Preden jih odcedimo, prihranimo približno 1 dcl vode, v kateri jih kuhamo.

  1. korak:

Medtem ko se testenine kuhajo, v globoki ponvi na olivnem olju prepražimo čebulo in lisičke, vse skupaj solimo in med občasnim mešanjem pražimo kakšnih pet minut. Nato dodamo česen in timijan ter pražimo še par minut oziroma toliko časa, da izpari večina tekočine.

  1. korak:

V ponev stresemo kuhane peresnike. Dodamo razdrobljen ali na koščke narezan kozji sir in prilijemo prihranjeno tekočino. Med mešanjem kuhamo še toliko časa, da se sir raztopi in nastane kremasta omaka. Začinimo s poprom.

Oglas