Sestavine za 2 osebi:
· 200 g poljubnih testenin
· 1 bučka
· 1 večji korenček
· 3 stroki česna
· 2 ščepca muškatnega oreščka
· malo masla
· mali lonček kisle smetane
· sol in poper
· 80 g parmezana
Priprava:
1. korak:
Pristavimo vodo za testenine, ki jih skuhamo po navodilih proizvajalca. Mi smo izbrali špinačne testenine, podobne trgancem. Medtem z rezalnikom narežemo bučko in korenček na tanke kolobarje.
2. korak:
V ponvi na malo masla na hitro prepražimo sesekljan česen, dodamo kolobarje bučke, pomešamo in malo pražimo. Nato dodamo še korenček, začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom ter med občasnim mešanjem spet pražimo minuto ali dve, da se zmehča tudi korenje.
3. korak:
Zelenjavi, ki je še hrustljava, dodamo kislo smetano in polovico parmezana, premešamo in pustimo, da omaka nekaj minut nežno vre, da se okusi povežejo. Če želimo bolj zmehčano zelenjavo, čas kuhanja podaljšamo. Na koncu v omako stresemo kuhane testenine, dodamo še nekaj žlic vode, v kateri so se kuhale testenine, pomešamo in potresemo s preostalim parmezanom.
Testenine na hitro s smetanovo omako iz bučk in korenja so okusna in zdrava vegetarijanska jed.