Sestavine za 2–3 osebe:
· 200 g špagetov
· 250 g zelenih špargljev
· srednje velika bučka
· 3 stroki česna
· 3 žlice pinjol
· olivno olje
· 3 žlice parmezana
· sol in poper
· ščep čilijevih kosmičev
Priprava:
1. korak:
V suhi ponvi blago opečemo pinjole. Opečene stresemo na krožnik.
2. korak:
Ponev znova pristavimo. Na žlici olja med občasnim mešanjem in potresanjem ponve zlato opečemo rezine bučk.
3. korak:
Šparglje očistimo in odlomimo olesenele konice stebelc. Segrejemo žar ponev, namažemo z malo olja, dodamo šparglje in jih obrnemo tako, da rešetka ponve nanje zariše vzorec. Šparglje opečemo na obeh straneh, vsega skupaj kakih 5 minut. Pečene solimo in narežemo na manjše koščke.
4. korak:
Po navodilu z embalaže skuhamo špagete. Medtem v večji ponvi na olivnem olju na hitro prepražimo nasekljan česen. Odcejene testenine stresemo na česen in olje, dodamo še nekaj žlic vode, v kateri smo kuhali testenine. Dodamo šparglje in bučke ter po okusu začinimo s poprom in čilijevimi kosmiči. Med potresanjem ponve še malo popražimo, da se dodana zelenjava segreje. Na koncu potresemo s pinjolami in parmezanom.
Šparglji so bogati z vitamini in minerali, slovijo pa tudi kot naravni afrodiziak.