Terme Zreče že skoraj polne, na Rogli še nekaj prostora

Lep obisk. Terme Zreče so že skoraj polne, na Rogli še nekaj prostora, precej gostov še pričakujejo.

Na Rogli in v Termah Zreče so znova odprti vsi namestitveni in gostinski objekti, z izjemo Koče na Jurgovem. Na voljo so spet vse namestitvene, gostinske, wellness, športne in zdravstvene storitve, ki jih ponujajo, tudi za zunanje goste, so nam sporočili iz podjetja Unitur.

Večinoma domači gostje, tudi ‘na bone’

V teh dneh so tako Terme Zreče kot namestitve na Rogli že precej dobro zasedene. Terme so zasedene 91-odstotno, Rogla 75-odstotno.
“V juliju bomo, glede na trenutne rezervacije, v Uniturjevih centrih realizirali približno enako število nočitev kot v juliju 2020 in dobrih 8 odstotkov več kot v juliju 2019. Tudi za avgust se kaže podobna situacija kot v enakem obdobju lani,” napovedujejo v zreškem Uniturju.
Prevladujejo domači gosti, od tujih gostijo pretežno vrhunske športnike. Tako kot v preteklem poletju izdaja turističnih bonov tudi letos pozitivno vpliva na povpraševanja in rezervacije. Število koristnikov bonov se iz dneva v dan povečuje, zaznavajo v podjetju in pričakujejo, da se bo z izdajo novih turističnih bonov povpraševanje še povečalo.

Obisk bazenov ni več omejen

Seveda še vedno veljajo določeni ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa. Le-te spoštujejo in izvajajo v celoti, navajajo v Uniturju, in sicer z že uveljavljenimi varnostnimi standardi, ki med drugim vključujejo terminal za merjenje telesne temperature gostov, celostno razkuževanje sob z zameglitvijo prostora, vsakodnevno preventivo merjenja telesne temperature pri zaposlenih ob prihodu na delo. V skladu s trenutnim stanjem in ukrepi morajo gostje izpolnjevati PCT pogoje.
Tudi na kopališču se ravnajo po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje in drugih pristojnih inštitucij. Število hkratnih vstopov v kopališče Term Zreče, ob zagotavljanju pogojev PCT, razkuževanju rok, ležalnikov, garderob in toalet, upoštevanju varnostne razdalje 1,5 metra na prostem in 2 metra v bazenu ter uporabi zaščitnih mask v recepciji kopališča in garderobah, ni več omejeno.

Kaj pa cene?

Na osnovi podražitev nekaterih življenjskih potrebščin, živil in energentov so tudi v Uniturju manjši del namestitvenih in gostinskih storitev podražili, in sicer v povprečju za 5 odstotkov.
So se pa s prvim julijem na svoja delovna mesta vrnili vsi zaposleni. Tako v Uniturju trenutno zaposlujejo 285 sodelavcev. Za nemoteno delovanje v poletni sezoni dodatno – predvsem v gostinstvu – zaposlujejo blizu 40 sezonskih delavcev. (N. K., Foto: arhiv NOVIC)

Oglas