Termam Olimia bronasto priznanje za inovativnost

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) že 17. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. Med prejemniki priznanj je bilo tudi podjetje Terme Olimia.

Na Brdu pri Kranju so v okviru Dneva inovativnosti podelili 8 zlatih, 2 posebni priznanji za mlado podjetje, 26 srebrnih, 4 bronasta priznanja, 4 priznanja za prispevek na področju inovativnosti in 2 posebni priznanji za razvojno in inovacijsko sodelovanje gospodarstva in institucij znanja, ki je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 199 inovacijskih predlogov in prek 1.000 inovatorjev in inovatorskih ekip. GZS je nagradila tudi najboljšo inovacijo leta po izboru javnosti – v letu 2019 je ta inovacija avtomatiziran stroj za sitotisk 3D oblike na nalivno pero podjetja Vivapen.

Med prejemniki priznanj pa je bilo tudi podjetje Terme Olimia, ki je s Family fun prejelo bronasto priznanje za inovativnost. Ob obrazložitvi so dejali: »V Family Wellnessu Termalija ponujajo ultimativni svet vodnih doživetij in zabave za vse generacije: divja tobogana Fun & Splash, plezalno steno za začetnike nad bazenom, vodno oazo z notranjim in zunanjim bazenom, amfiteatrom in prostorom za igranje z vodnimi pištolami in plezalnimi mrežami, baby fun z bazenom z mivko in družinskim počivališčem ter posebej urejenimi prostori za dojenje, previjanje in pripravo otroške hrane. Zabavo zunaj bazenov bo dočaralo multidimenzionalno doživetje v 7D kinu, novodobne igralne konzole, interaktivna tla ter Oliland igralnica za najmlajše. Inovator projekta je bil arhitekturni biro Enota d. o. o.« (K. C.)

Oglas