Tepanje: Nesreča s smrtnim izidom

Danes nekaj po 2. uri zjutraj se je na štajerski avtocesti med priključkoma Slovenske Konjice in Dramlje v smeri Celja zgodila huda prometna nesreča. Ena oseba je umrla, za življenje še ene osebe se še borijo. Avtocesta je znova odprta.

Fotografija je simbolična.

Po do sedaj zbranih podatkih je 52-letni voznik osebnega vozila z romunsko registrsko oznako kmalu zatem, ko je pripeljal iz predora Pletovarje zapeljal v desno in trčil v kovinsko ograjo, vozilo je nato odbilo v betonsko ograjo in vozilo je obstalo na sredini vozišča. Takrat je v vozilo trčila 49-letna voznica avtomobila, prav tako z romunsko registrsko oznako. 31-letna sopotnica Romuna, ki je obstal z vozilom zaradi trka v odbojno ograjo, je umrla na kraju nesreče, za življenje 52-letnika pa se zdravniki še borijo. Težje poškodovana je tudi 49-letna voznica, ostali sopotniki v obeh vozili so lažje poškodovani, med njimi je tudi 4-letni otrok, je za Radio Rogla povedala Milena Trbulin s Policijske Uprave Celje.

Zaradi nesreče je bila štajerska avtocesta na tem odseku več ur zaprta, zaradi česar so nastajali daljši zastoji; podobno je bilo tudi na vzporedni regionalni cesti skozi Slovenske Konjice in Vojnik do Celja. Avtocesta je zdaj znova prevozna.

To je sedemnajsta smrtna žrtev letos na cestah PU Celje; lani v takem obdobju je na teh cestah umrlo pet oseb.

(Goran Obradović)