Tenisačica Tamara Zidanšek je v otroških letih znala zmagovati tudi v drugih športih

Tamara Zidanšek je na 1. atletski olimpijadi v Slovenskih Konjicah leta 2006 zmagala v teku na 60 metrov (št. 3005).

Nov velik dan je pred konjiško teniško igralko Tamaro Zidanšek – v Parizu jo popoldne čaka polfinalni obračun. Zanimanje za njene nastope na letošnjem Roland Garrosu iz dneva v dan raste tudi v njenih domačih Slovenskih Konjicah. Z veseljem jo spremljajo tudi nekdanji in aktivni deskarji na snegu, saj je Zidanškova v mladosti trenirala tudi ta šport. Ena njenih navijačic je tako tudi nekdanja deskarska reprezentantka, Konjičanka Iva Polanec, ki je za Radio Rogla in lokalni časopis NOVICE med drugim povedala: “Res sem vesela, da ji je uspelo priti tako daleč. Tudi to, da Slovenske Konjice na ta način promovira kot zelo športno mesto, je vrhunsko. Poznam pa jo že od malih nog. Je nekoliko mlajša od mene, ampak vedno je bila zelo marljiva, prijazna in vztrajna. Menim, da bi bila uspešna ne glede na to, s katerim športom bi se ukvarjala. Že kot otrok je bila zelo motorično sposobna in je prava profesionalka.”
Tudi atletika danes najboljši slovenski teniški igralki ni tuja. Trenirala jo je v Konjiški atletski šoli (KAŠ). Tamarin oče Božo Zidanšek je bil tudi eden tistih, ki je ustanovitelja in predsednika KAŠ Antona Nonerja prepričeval, naj v Slovenskih Konjicah ustanov atletski klub. Tamara Zidanšek je na 1. atletski olimpijadi v Slovenskih Konjicah leta 2006 zmagala v teku na 60 metrov.
Svoje prve teniške korake je sicer naredila v konjiškem športnem parku, kjer bo verjetno zelo zanimivo tudi ob njenem današnjem nastopu. (Jure Mernik)
Foto: arhiv KAŠ

Oglas