Začel se je vpis v teniško šolo na Akademiji tenisa Cokan

Priljubljenost tenisa tudi na Štajerskem narašča, k temu so pripomogli tudi odmevni rezultati naših uspešnih tenisačic Kaje Juvan in Konjičanke Tamare Zidanšek. Na teniški akademiji Cokan v Šeščah pri Preboldu, kjer dela tudi Robert Cokan, ki je Kajo Juvan v dobrem desetletju popeljal med najboljše na svetu, so ta teden začeli z vpisi v tečaje in šolo tenisa.

Trenerska ekipa otroke in odrasle v Šeščah pri Preboldu tenisa uči že štiri leta, vsi pa imajo tudi precej predhodnih izkušenj.Pri njih so se tenisa naučili ali pa se v tej igri izpopolnili mnogi uspešni slovenski tenisači, ki so v samem vrhu slovenskega, nekateri pa tudi svetovnega, mladinskega tenisa. Med njimi so tudi Zala Bizjak – državna prvakinja v dvojicah in podprvakinja do 14 let, Maximilian Heidlmair, ki spada med najboljše 14-letnike na svetu in Noka Jurič, ki se je uspela uvrstiti na WTA lestvico in je tudi državna članska podprvakinja.

Tenis je vedno bolj priljubljen tudi med najmlajšimi.

 

Trener Robert Cokan s svojimi varovanci.

Robert Cokan je do rezultatov pomagal tudi Kaji Juvan. Povedal je, da lahko s tenisom otroci postanejo boljši ljudje. »Naučijo se discipline, borbenosti, nepopustljivosti in vztrajnosti,« pravi. Povedal je, da je pri tenisu pomembno, da verjameš vase in dobro pripravljen tudi psihično, ne le fizično, saj si na igrišču sam.

 

V teniški akademiji Cokan bi radi za tenis navdušili čim več otrok, zato je prvi trening za tiste med 4. in 9. letom starosti brezplačen. Poleg tega si lahko pri njih izposodijo tudi opremo in se tako res prepričajo, da je tenis tisto, kar jih veseli. Z novo sezono vpisov v tečaje začenjajo v septembru, saj se zimska sezona začne le en mesec kasneje.

Zimski meseci in mrzle temperature pa za teniške navdušence ne predstavljajo večje ovire. Tenis takrat igrajo na pokritih igriščih. V Šeščah imajo dve takšni in Cokan je povedal, da se prosti termini polnijo zelo hitro ter da jih to veseli, saj to pomeni, da tenis igra vedno več ljudi.

Kljub temu, da je tenis individualen šport, se na treningih in tekmah spletejo mnoga prijateljstva.

 

 

Oglas