Nesreče, podrta drevesa, ostali celo brez elektrike. To je aprilska zima + FOTO

Kdo bi si mislil, da bomo konec aprila dočakali sneg do nižin. Včeraj ga je tudi na Štajerskem vendarle zapadlo nekaj centimetrov. Gre sicer za neobičajen sneg tako pozno, vendar smo pred več desetletji tudi na Štajerskem imeli debelo snežno odejo za prvi maj. Včerajšnje sneženje je povzročilo precej težav na cestah, zlasti zaradi prometnih nesreč.

Včerajšnje sneženje je na Štajerskem povzročilo precej težav na cestah, zlasti zaradi prometnih nesreč, mnogo dela pa so zaradi podrtih dreves in lomljena vej imeli gasilci. Razmere se počasi umirjajo.

O podrtem drevju so včeraj poročali z območja Vitanja, Zreč, Dobrne, Vojnika, Oplotnice, Vinske gore, Kozjega, Poljčan, Slovenskih Konjic, Slovenske Bistrice, Podčetrtka, Šentjurja in Dramelj, pa tudi z območja Mestne občine Celje

Cel kup nesreč se je zgodilo na štajerski avtocesti, ki je bila nekaj časa celo zaprta v obe smeri. Nesreče so se dogajale tudi na lokalnih cestah: tovorno vozilo je obtičalo na Hallerjevem hribu pri Šmarju, več vozil je imelo težave na cesti Ponikva – Loče ter Šentjur – Ponikva. O težavah so poslušalci Radia Rogla poročali tudi s ceste med Slovenskimi Konjicami in Stranicami. Cesta proti Rogli je bila prevozna samo z zimsko opremo. Na Rogli je sicer zapadlo okrog 40 centimetrov snega.

V Celju je nekaj odjemalcev ostalo tudi brez električne energije, vsem so jo do večera že zagotovili.

V spodnji fotogaleriji si oglejte obširno galerijo z vseh koncev Štajerske. Hvala vsem bralcem za poslane fotografije.

 

Oglas