Tajfun izgubil proti Laškem, naslednja tekma proti Rogaški

Šentjurski košarkarji kar ne morejo prekiniti serije porazov, ki jih pesti že od Aba lige. Tako so tudi sinoči v domači ligi za prvaka izgubili proti Laščanom, ki so slavili z 79:68. »Izgledalo je enostavno, a ni bilo tako. Igrali smo dva različna polčasa. Prvi je bil odličen, žoga je šla tekoče, igrali smo dobro obrambo, povsem smo razorožili gostujoče igralce in ustvarili prednost. V drugem polčasu pa nismo igrali v istem tempu, a je bila razlika tako visoka, da smo jo znali obdržati do konca,« razlaga trener Laščanov, Celjan Aleš Pipan.

Na šentjurski strani se borijo z vedno novimi poškodbami igralcev. Tekmo sta si s klopi ogledala Sandi Čebular, ki ima poškodovano tetivo in zvit gleženj ter Domen Bratož, ki ima natrgano mišico. Smo pa na laškem parketu spet videli Emirja Zimića

, ki se postopno vrača v igro po poškodbi kolena. Želje trenerja Dejana Mihevca so preproste, a zaenkrat težko dosegljive: upa, da se bo ekipa uspela sestaviti in da vendarle začnejo trenirati v polni postavi.

Naslednja tekma v našem okolju bo še posebej zanimiva, saj sledi lokalni derbi med Rogaško in Šentjurčani. Rogaška je sinoči sicer zabeležila prvi poraz v domači dvorani, Krka jih je premagala z 78:68.