Ta četrtek začenjajo z obširnim cepljenjem v konjiški športni dvorani

Pričakujejo, da bodo v konjiški športni dvorani samo ta četrtek cepili med 700 in 800 ljudi.

V konjiškem zdravstvenem domu v teh dneh pričakujejo večje pošiljke cepiva proti covidu-19, zato bodo začeli z bolj obširnim, pravzaprav kar množičnim cepljenjem.
Nova cepilna točka za občane Slovenskih Konjic, Zreč in Vitanja bo tako v konjiški športni dvorani.
Po besedah direktorja Dejana Verhovška naj bi samo ta četrtek s cepivi Pfizer in AstraZeneca cepili med 700 in 800 ljudi.
V športni dvorani bodo urejena tri cepilna mesta s tremi ekipami, skupaj bo sodelovalo okoli 10 zaposlenih zdravstvenega doma.

Na cepljenje samo vabljeni

Organizacijo cepljenja bodo v prihodnje prilagajali glede na količino prejetih cepiv, predvidevajo pa, da bo tudi v naslednjih tednih ob četrtkih in petkih cepljenje potekalo v športni dvorani.
Ob tem Verhovšek opozarja, da lahko na cepljenje v dogovorjenem času pridejo samo vabljeni, torej tisti, ki so se na cepljenje že prijavili pri svojem izbranem zdravniku. Tisti, ki se še niso naročili, to seveda še lahko storijo. Zdravnik jih bo uvrstil na cepilni seznam, ko bodo na vrsti, pa jih bodo povabili na cepljenje.
Sicer bodo v tem tednu nadaljevali s cepljenjem oseb, starejših od 70 let, in kroničnih bolnikov.

Precepljenost 4-odstotna 

Do danes so na območju konjiške, zreške in vitanjske občine z enim odmerkom skupaj cepili 1.965 oseb, z obema pa skupaj 1.036 oseb. Precepljenost z obema odmerkoma cepiva je trenutno torej 4-odstotna, na cepljenje pa po navedbah vodstva zdravstvenega doma čaka okoli 1.500 ljudi.
V zdravstvenem domu so sicer pričakovali večje zanimanje za cepljenje.
Dodajmo še, da je cepljenje v konjiškem zdravstvenem domu sicer zelo dobro organizirano, poročajo nekateri od tistih, ki so že bili cepljeni. “Vse je zares odlično organizirano, osebje pa nadvse prijazno!” nam je sporočila ena od občank, ki je pred dnevi že bila cepljena s prvim odmerkom in ne želi biti imenovana. (N. K.)


“Vsak posameznik lahko pomembno prispeva k preprečevanju širjenja virusa, tako da upošteva previdnostne ukrepe (medosebna razdalja, pravilno nošenje maske, skrb za higieno rok, zmanjšajmo stike in v primeru bolezni ostanimo doma).
Ko bomo na vrsti, se cepimo. Z vsem tem izkazujemo skrb zase in za vse okrog nas. Nalezimo se dobrih navad, cepimo se – spletna stran Cepimo se, kjer so na voljo vse informacije glede cepljenja proti covid-19.”
Dejan Verhovšek, direktor ZD Slovenske Konjice