Svinjski zrezki z omako pizzaiola

Sestavine za 4 osebe:

· 800 g tankih svinjskih zrezkov (stegno, kare brez kosti)

· 0,5 dcl belega vina

· 4 stroke česna

· 6 večjih paradižnikov

· 2 žlici vloženih kaper

· žlička posušenega origana

· malo oljčnega olja

· sol in mleti poper

 

Priprava:

1. korak:

Česen sesekljamo, paradižnike pa narežemo na majhne koščke. Če nas olupki v omaki motijo, lahko paradižnike pred rezanjem dobro minuto kuhamo v kropu, da lupina odstopi.

2. korak:

V ponvi na malo olivnega olja na hitro popražimo česen in primešamo paradižnik. Omako začinimo s soljo in origanom ter med občasnim mešanjem kuhamo vsaj pol ure, da se omaka zgosti in okusi postanejo bolj intenzivni.

3. korak:

Svinjske zrezke popramo in solimo, nato pa jih v ponvi na vročem olju popečemo do zlato rjave barve na obeh straneh. Prilijemo malo belega vina, samo toliko, da lahko s kuhalnico postrgamo karamelizirane koščke na dnu ponve. Dodamo paradižnikovo omako in kapre ter kuhamo še nekaj minut na zmernem ognju, da se okusi povežejo.17

Zrezek v stilu pice je okusna jed, ki se ji priležejo številne priloge, še posebej kos svežega kruha.

Oglas