Študenti bodo dneve polepšali tudi stanovalcem šmarskega doma upokojencev

Med tistimi, ki v kritičnih razmerah pomagajo osebju Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, so tudi študenti medicine in študenti zdravstvene nege in babištva.

Že več kot mesec dni študenti prostovoljci pomagajo tudi pri oskrbi stanovalcev šmarskega doma, kjer je eno od žarišč okužb novega koronavirusa, bolezen pa je tam terjala že več kot 25 življenj.
Da bi stanovalcem tega in drugih kritičnih domov po Sloveniji polepšali težke dneve, so začeli akcijo Pošljimo nasmeh.

Generalni sekretar Zveze študentov medicine Slovenije Boris Podobnik je za Radio Rogla pojasnil, da prostovoljci pri delu s starostniki opažajo tudi stiske zaradi dolgotrajne izolacije. Oskrbovanci že tedne nimajo osebnih stikov z domačimi.
“Prav zaradi tega smo se študenti odločili na pomoč poklicati tudi otroke. Vabimo jih, da narišejo oziroma naslikajo risbico po svoji izbiri, napišejo pismo, zgodbo, pesem ali le spodbudno misel, ki bi naključnemu starostniku prekinila monotonost in narisala nasmeh na obraz.”
Otroci lahko naslikajo risbico, napišejo pismo, zgodbo, pesem ali le spodbudno misel, ki bo naključnemu starostniku prekinila enoličnost in narisala nasmeh na obraz. Vse izdelke naj pošljejo na naslov:

Zbornica-Zveza,
Ob železnici 30 A,
1000 Ljubljana
s pripisom “Pošiljam nasmeh”.

Prvi paket izdelkov bodo stanovalcem šmarskeda doma dostavili že ta četrtek.
(Nina Krobat)