Stročji fižol s šalotko in panceto

Sestavine:

  • 500 g stročjega fižola
  • 100 g pancete
  • 4 večje šalotke
  • 2 čajni žlički masla
  • sveže mlet črni poper
  • sol

Priprava:

  1. korak:

Fižolu odrežemo konce in odstranimo nitke, ga operemo in skuhamo v slani vodi do mehkega. Vodo odlijemo in fižol ohladimo.

  1. korak:

Drobno narezano panceto pražimo na maslu približno tri minute. Nato jo preložimo na krožnik, v ponvi pa prepražimo še nasekljano šalotko, da zlato porumeni.

  1. korak:

V ponev dodamo še malo masla ter stročji fižol in panceto. Začinimo s poprom in med praženjem ves čas mešamo, dokler ni fižol vroč in dobro premešan s šalotko in panceto.

Takšna priloga se prilega skoraj vsaki mesni jedi, seveda pa jo lahko uživamo tudi kot samostojno jed. Stročji fižol je bogat z beljakovinami in rudninami ter sodi med varovalna živila.

Prijavi se na NOVICE.SI

* obvezna polja
GDPR* *
PRIJAVLJAM SE NA: