Stranki SMC in GAS združeni v novo stranko KONKRETNO

Včeraj zvečer sta se na kongresu v Celju združili Stranka modernega centra in Gospodarska aktivna stranka, nova stranka, ki se bo imenovala Konkretno, pa bo s tem tudi uradno začela priprave na volitve. Trenutni gospodarski minister Zdravko Počivalšek, dosedanji predsednik stranke SMC je njen predsednik, Alojz Kovšca, ki je bil do sedaj predsednik stranke GAS pa podpredsednik.

Stranka modernega centra (SMC), ki jo je vodil Zdravko Počivalšek, in Gospodarsko aktivna stranka (GAS) Alojza Kovšce sta potrdili združitev v novo stranko. Stranka Konkretno v svojem programu obljublja politiko povezovanja, sodelovanja in vključevanja. Napovedujejo, da bodo politični partner gospodarstva, gospodarski in družbeni razvoj pa bo njihova ključna prioriteta.

Kot je ob združitvi in ustanovitvi nove stranke Konkretno izpostavil Počivalšek ideološka razdvojenost slovenske politike že desetletja duši razvojni potencial Slovenije, namesto iskanja skupnih točk in povezovanja pa se večji del politike vse bolj radikalizira in polarizira. V izjavi ob koncu kongresa je Počivalšek poudaril, da so na kongresu postavili “temelje za novo politično zgodbo, ki bo na naslednjih volitvah igrala konkretno pomembno vlogo“. Sam verjame, da je čas za “konkretno politiko, konkretne ukrepe in konkretno zgodbo, ki bo Slovenijo v prihodnje pripeljala na vrh svetovne verige vrednosti,” ob tem pa je pozval vse, ki si želijo sodelovati pri tem, ko se v svetu ponovno mešajo karte, da pri tem projektu sodelujejo.

Tudi podpredsednik nove stranke Alojz Kovšca je v svojem govoru poudaril pomen sodelovanja. Poudaril je, da v politiki ni prijateljev in sovražnikov, pač pa le nasprotniki in zavezniki. “Ti zadnji znajo kdaj zamenjati vlogo,” je dejal. Po njegovih besedah v novoustanovljeni stranki računajo tudi na tiste, ki so izgubili voljo spremljati politiko in tiste, ki so izgubili zaupanje v te, ki so državo razdelili na dva nepomerljiva dela. Kot je dejal, računajo na razumne. (K. C.)

 

Oglas