Stranice: Dolarjevi v prenovljeni hiši septembra

V mesecu in pol je bilo v dobrodelni akciji Lions Kluba Konjice Vita zbranih 51.000 evrov, kar zadostuje za celovito prenovo doma družine Dolar s Stanic.

Denar so darovali posamezniki, podjetja in društva preko posebnega transakcijskega računa, ki ga je v ta namen odprl pobudnik akcije Lions Kluba Konjice Vita. Del sredstev je bilo zbranih preko SMS sporočil, z donacijo Radia 1 iz akcije 28-urni dobrodelni maraton ter dobrodelne Valentinove Zoom večerje z dražbo.

Kmalu začetek obnove
Kot je povedala Tina Tinta Kovačič, članica Lions Kluba Konjice Vita, je že pripravljen terminski načrt obnove hiše, ki je bila zgrajena sredi 17. stoletja, je brez kopalnice in stranišča, dodatno jo je pred leti poškodoval požar. »Gradbena oziroma adaptacijska dela se bodo predvidoma začela 29. marca, medtem ko naj bi se družina v prenovljen dom vselila septembra letos. Številni podjetniki in obrtniki iz bližnje in daljne okolice so pomoč ponudili tako v obliki materiala kot strokovne delovne pomoči. Les bo prispevala družina Dolar iz lastnega gozda. Veseli smo, da so projekti pripravljeni, prav tako vsa potrebna dovoljenja za začetek del,« je še povedala Kovačičeva.

(Več v četrtkovi tiskani izdaji NOVIC)

Oglas