ŠTORE Svetnik Kačičnik posvaril na visoke stroške selitve

Svetnik občine Štore Emil Kačičnik (SNS) je opozoril na domnevno previsoke stroške selitve občinskih prostorov iz Spodnjih Štor na novo lokacijo v Mercatorjevem centru na Lipi (na naslovni sliki), kamor bodo preselili tudi knjižnico.

Izrazil je začudenje nad – po njegovem – previsokimi postavkami, ponujeni argumenti pa ga niso prepričali. Niti to, da bo po dolgoletnem kreditnem krču, iz katerega se še niso povsem izvili, zdaj lažje.

»Na zadnji seji sem postavil vprašanje ali si to lahko privoščimo, a odgovora nisem dobil. Selitev bo v celoti stala okoli 1,2 milijona evrov, vštevši tudi nakup prostorov. Zato, da bo osem občinskih uslužbencev imelo lepše pisarne«, je dejal Kačičnik, ki bi sredstva rajši namenil za socialne programe in infrastrukturo.

Župan Miran Jurkošek odgovarja, da so se o novih občinskih prostorih, ki jih bodo dobili v uporabo v naslednjih treh do štirih mesecih, na zadnji seji pogovarjali dve uri in da je Kačičniku odgovoril na vsa vprašanja. »Invalidi zaradi stopnišč ne morejo k nam, pisarne merijo od 15 do dvajset kvadratov. Če knjižnice ne bi selili, bi morali vložiti dvajset tisočakov v njeno opremo, saj je ta neprimerna. Da bi selili samo knjižnico, pa ne gre. Nobene naložbe v asfalt zategadelj nismo krnili, s prodajo sedanje občinske stavbe pa bodo stroški selitve nižje.«

Več preberite v Celjanu.