Stečajni upravitelj zbira ponudbe za najem Hotela Slovenija v Rogaški Slatini

Stečajni upravitelj družbe RG Hotel nastanitve Valter Stepan od četrtka zbira ponudbe za najem Hotela Slovenija v Rogaški Slatini. Rok za oddajo ponudb je 2. februar. Stepan je za STA ocenil, da obstaja interes za najem hotela, ki je bil sezidan med letoma 1936 in 1938, ima pa 64 sob in pet apartmajev.

Foto: arhiv

Stepan pričakuje, da bi hotel, ki je zaprt od marca lani, lahko zaživel že maja ali junija. K temu bo po njegovem mnenju veliko doprinesla lokacija hotela ob promenadi slatinskega zdraviliškega parka. Najnižja dopustna najemnina znaša 2000 evrov neto mesečno.

Stečaj nad družbo RG Hotel nastanitve, ki je bila v lasti Rusov Aleksandra Popova in Sergeja Bratusa, se je na zahtevo zaposlenih pričel decembra lani, upniki pa svoje terjatve lahko prijavijo do sredine marca.

Zaposleni na Zavodu

Kot je dejal Stepan, je brez zaposlitve ostalo 20 delavcev, ki lahko zdaj uveljavijo nadomestilo na zavodu za zaposlovanje. Čim prej pa želijo uveljaviti tudi pravice iz jamstvenega sklada, kar pripada tistim, ki delo izgubijo, ker gre podjetje v stečaj.

Ker še zbirajo prijave terjatev vseh upnikov in poteka tudi izdelava cenitvenega poročila, je še prezgodaj govoriti o prodaji hotela, je še dodal Stepan.

Omenjena družba v stečaju ni pristala zaradi epidemije novega koronavirusa, temveč zaradi večletnega poslovanja z izgubo, imela je tudi več milijonov evrov dolgoročnih finančnih obveznosti. (sta)

Oglas