Štajerski vikend športni napovednik

SOBOTA, 20. JULIJ

*Nogomet
1. slovenska liga – 2. krog
ob 18.00 CB 24 Tabor Sežana – Celje
ob 20.15 Rudar – Maribor

OSTALO

*Rokomet
Mladinsko (U21) svetovno prvenstvo v Španiji. Na prvenstvu nastopa tudi sedem članov Celja Pivovarne Laško – Domen Novak, Stefan Žabić, Kristjan Horžen, Matic Košec in Gašper Dobaj za Slovenijo, v dresu hrvaške reprezentance bo Josip Šarac, za Portugalsko igra Diogo Silva.
Tekme Slovenije (skupina A):
Torek, 16. julija: Slovenija – Tunizija 32:25
Četrtek, 18. julija: Slovenija – Japonska 29:22
Petek, 19. julija, ob 18.30: Slovenija – ZDA
Nedelja, 21. julija, ob 18.30: Slovenija – Srbija
Ponedeljek, 22. julija, ob 21.00: Slovenija – Španija

*Odbojka sede
V teh dneh na Madžarskem gostijo evropsko prvenstvo. V slovenski ženski reprezentanci sta tudi Štajerki: Lena Gabršček iz Celja in Suzana Ocepek iz Tabora pri Vranskem. Slovenke so v skupini dobile dve tekmi in eno izgubile, izgubile so tudi četrtfinale proti Ukrajini. Zdaj igrajo za mesta od 5 do 9.
Za mesta od 5. do 9.
Slovenija – Finska 3:1
Slovenija – Velika Britanija
Slovenija – Madžarska
Slovenija – Hrvaška

*Atletika
– Od četrtka, 18. julija, do nedelje, 21. julija, v Borasu na Švedskem gostijo evropsko prvenstvo za mladince in mladinke. Nastopajo tudi člani celjskega Kladivarja: Jan Vukovič (1.500 m), Tija Ocvirk (400 m), Eva Pepelnak (troskok), Hana Urankar (disk) in Lina Čater (kladivo).
– V soboto, 20. julija, in v nedeljo, 21. julija, bo v Londonu miting diamantne lige. Nastopila bosta tudi dva člana celjskega Kladivarja, in sicer v soboto Martina Ratej v metu kopja, v nedeljo pa Luka Janežič v teku na 400 metrov.

*Športno plezanje
V petek, 19. julija, in v soboto, 20. julija, bo v Brianconu v Franciji tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. Nastopil bo tudi Celjan Jernej Kruder.

*Smučarski skoki
V soboto, 20. julija, in v nedeljo, 21. julija, bosta v Wisli na Poljskem prvi tekmi letošnje poletne velike nagrade. Nastopil bo tudi Timi Zajc iz Hramš.