Štajerski junaki koronavirusa: ko pride sladoled kar na dom

Koronavirus je dodobra spremenil naš vsakdan, kar so takoj opazili tudi v sladolednici Mali čoko na konjiški avtobusni postaji. Prodajalno sladoleda so imeli namreč odprto samo en dan, nakar so zaradi odloka o preprečevanju širjenja virusa to morali zapreti. To jih ni ustavilo, saj verjamejo v to da sladoled osrečuje, in tako so se domislili načina, kako so lahko njihove stranke še naprej srečne in zadovoljne, dodaja Iris Padežnik Malič.

Odločili so se za dostavo sladoleda na dom, saj so že lansko leto začeli s prodajo sladoleda na terenu s prenosno vitrino, tako da so imeli praktično že vse pripravljeno tudi za dostavo. Na inšpektoratu za varno hrano so pridobili še ustrezne dokumente in tako je zgodba o širjenju veselja in sreče dobila novo poglavje.

Stranke lahko naročijo minimalno 6 kepic in jih dobijo dostavljene v posebni banjici, izbirajo pa lahko med 22 različnimi okusi, med katerimi je tudi 10 veganskih. Kateri okus je trenutno najbolj priljubljen je težko reči, saj imajo eni raje sadne, drugi mlečne in tretji sladolede na osnovi vode, vsi pa so na voljo brez glutena. Za 6 kepic boste odšteli 10, za 10 kepic 15 evrov, ki jih boste dobili dostavljene na dom, omogočajo pa tudi varen brezstičen prevzem na lokaciji. Naročila lahko oddate dnevno med 12. in 17. uro, v tem času sladoled pripeljejo po občini Slovenske Konjice, razvoz v druge občine pa je po 17. uri.

Sladolednemu rekorderju so na dom dostavili kar 60 kepic sladoleda, v Malem čoku pa dodajajo, da bodo z razvozom sladoleda nadaljevali do konca pandemije, če bo časovno zneslo tudi po koncu krize.

POGOVOR z Radia Rogla lahko poslušate tukaj: