Štajerski junaki koronavirusa: Jadranka Kincel z Grobelnega

Hitro je v svojo dejavnost dodala šivanje mask.

Jadranka Kincel s sinom in partnerjem živi in dela na Grobelnem. Njeni copati so zašiti s srcem in ljubeznijo. Našli so pot že povsod po svetu. Jadrankini copati niso posebni le zato, ker pogrejejo še tako hladne noge, pač pa je posebna njihova izdelava. Večino uporablja stare in odslužene kavbojke ali katero koli zavrženo oblačilo. Izdeluje jih tudi po naročilu, za poroke, darila ter razne športne prireditve, kot je na primer Konjiški maraton, kjer jih v času prireditve tudi prodaja.

V času epidemije je kmalu svojo dejavnost usmerila v šivanje pralnih zaščitnih mask.  Jadranka maske šiva po modelu, kot šivajo šivilje v UKC Ljubljana. Za material uporablja stare prevleke in rjuhe, tudi iz kavbojk so prav prisrčne in dovolj goste, da dobro zaščitijo obraz. Za zdaj ima s šivanjem mask polne roke dela. Naročila prihajajo od vsepovsod, tako, da ji dela ne bo zmanjkalo, kar pa ne drži za material. V tem času, ko so trgovine širom Štajerske zaprte, jo skrbi, da ji ne bi zmanjkalo materiala za izdelavo mask. Jadranka poziva vse, ki so se lotili spomladanskega čiščenja in jim je ostalo veliko starih oblačil, rjuh ali prevlek, da ji prinesejo, namesto, da jih zavržejo. Cena ene pralne maske, ki jo izdela Jadranke je 3 evre, dve pa lahko kupite za pet evrov.

Jadranka Kincel se v času epidemije spopada z enakimi težavami in skrbmi, kot vsi, ki so doma in spremljajo učenje na daljavo s svojimi otroki. Tudi ona med delom večkrat pogleda k sinu ter ga nadzoruje, na srečo ji ob strani stoji partner, ki velikokrat in zelo dobro kuha.