Štajerska: Hud veter in dež povzročata škodo

18.00 do 19.30
Iz Šmarja pri Jelšah prihajajo informacije, da je popoldne Šmarje znova bilo pod vodo. Zalilo je več objektov, veter je podrl drevesa in razkril strehe (med drugim del občinskega poslopja).

Vse kaže, da sta jo popoldne najhuje skupili območji Rogaške Slatine in Rogatca:
Tudi občino Rogaška Slatina je popoldan zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem, poročajo od tam. Posredujejo gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina, Rogaška Slatina, Kostrivnica in Sveti Florjan. Zalito je večje število objektov. Odkrito je večje število streh na objektih. Večji izpad električne energije. Sproženi zemeljski plazovi. Več cest je polovično ali popolnoma zaprtih.

Močan veter, sproženi hudourniki, ponekod toča. Tako je bilo na Šentjurskem. Nekaj časa je bil neprevozen podvoz proti Hruševcu. Zalit del prostorov OŠ Hruševec.

Šmarje pri Jelšah:

16.00 – 17.30

Medtem ko je središča Ptuja dobesedno pod vodo, si bodo popoldansko neurje na širšem območju Slovenskih Konjic in Rogaške Slatine zapomnili predvsem po močnem vetru.
Po prvih podatkih je največ škode naredil na območju Zbelovega, kjer je veter razkril streho.
Ponekod je padala tudi toča, kar nekaj je tudi posredovanja zaradi zalitja meteornih voda. O takšnih klicih poročajo iz Rogaške Slatine, Poljčan, Slov. Konjic, Šmarja pri Jelšah.
Po prvih podatkih so na terenu gasilci društev Zbelovo, Slovenske Konjice, Rogaška Slatina, Steklarna Rogaška Slatina, Poljčane in Šmarje pri Jelšah.

Foto: Poljčane, bralec novice.si
Foto: Poljčane, bralec novice.si

Novico dopolnjujemo. Več fotografj v galeriji spodaj.

ARSO  možnost krajevnih neurij z močnimi sunki vetra, nalivi in točo napoveduje vse do večera, razglašen je tudi oranžni alarm. Ponoči se bo ozračje umirilo in delno zjasnilo.

Poljčansko: