Sreda, 4. december – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* O predlogu občinskega proračuna za leto 2020 bodo drevi v prvi obravnavi razpravljali konjiški občinski svetniki. Na seji občinskega sveta bodo predstavili tudi strategijo gasilstva v konjiški občini.

* Na celjsko sodišče znova prihaja Hilda Tovšak. Tokrat se bo v družbi Mateja Košiča in Damijana Boleta zagovarjala za zlorabo položaja v nekdanjem Vegradu.

* Barbarin sejem bo danes na ploščadi pred KD Šmarje pri Jelšah. Na stojnicah se bodo predstavili številni lokalni ponudniki, sodelovali bodo tudi otroci in dijaki, godbeniki, vinogradniki in drugi.

* Dan odprtih vrat dopoldne v sklopu svetovnega dneva invalidov v svojih prostorih pripravlja Območno društvo invalidov Dravinjske doline.

* V galeriji Methansove hiše drevi odpirajo likovno razstavo Malgaj na severni meji.

* Ljudska univerza Šentjur popoldne organizira predavanje Bogdana Rahtena z naslovom Človek je svoj največji zaupnik

* Zvečer bodo v Bistriškem gradu odprli razstavo del članov Društva upokojencev Slovenska Bistrica.

* Popoldne celjska Mestna četrt Hudinja pripravlja sprejem Miklavža z obdarovanjem. V mestnem središču bodo medtem animacije s pravljičnimi liki in zvečer še Pravljični ognjeni spektakel skupine Čupakabra.

* Pegazov dom bo popoldne obiskal Miklavž s spremstvom in obdaroval stanovalce. V Večnamenskem centru Kozje pa bo zvečer Veselodecembrski koncert Glasbene šole Mjuz.

* Psihološki večer bo v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah. Tina Bončina bo govorila o tem, kako premagati izgorelost in zaživeti drugače.

* Terenska posvetovalnica konjiškega Zdravstvenega doma in Rdečega križa bo dopoldne v Sojeku. Patronažna medicinska sestra Marjetka Leva bo v tamkajšnjem domu krajanov svetovala in odgovarjala na vprašanja v zvezi z zdravjem.

Oglas