Sreda, 21. avgust – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Lokalna cesta Slovenska Bistrica – Pečke je zaradi prenove vozišča popolnoma zaprta za promet. Popolna zapora bo predvidoma do konca avgusta. Obvoz je urejen. Prenovili bodo 852 metrov dolg odsek.

* Celjsko sodišče bo danes začelo novo sojenje Anžetu Jelen, ki edini v združbi brutalnih roparjev, ki so pred letom in pol ustrahovali premožnejše stanovalce hiš, ni priznal krivde.

* Z današnjim dnem na Dobrni začenjajo projekt brezplačne pravne pomoči občanom. Zainteresirani se vsako tretjo in četrto sredo v mesecu lahko zglasijo v prostorih krajevnega urada.

* Udeleženci festivala Dnevi poezije in vina danes prihajajo v Žičko kartuzijo. Pesniki iz petnajstih držav bodo za obzidji nekdaj mogočnega samostana brali svojo poezijo. Pozdravil jih bo konjiški župan Darko Ratajc.

* Konjiško turistično društvo pripravlja v sklopu Dneva sivke ustvarjalne delavnice izdelovanja najrazličnejših izdelkov iz sivke. Dopoldne bodo delavnice v medgeneracijskem centru v Zrečah, popoldne pa v medgeneracijskem centru Štiblc v Slovenskih Konjicah.

* Terenska posvetovalnica konjiškega Zdravstvenega doma in Rdečega križa bo dopoldne v Dobrovljah. Katja Hatunšek Lesjak, mag. psih, bo v tamkajšnjem domu krajanov svetovala in odgovarjala na vprašanja o dejavnikih tveganja za samomor in o preventivnih aktivnostih, da se samomorilno vedenje ne pojavi.

* V Kristalni dvorani v Rogaški Slatini bo koncert Vokalne skupine Plamen iz Kanade, ki ga sestavljajo dekleta s slovenskimi koreninami.