Sreda, 18. september – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Na območju Rogaške Slatine so v zadnjih mesecih izgradili dve manjši povozni krožišči. Eno stoji pred mejnim prehodom v Rajnkovcu, drugo v Rogaški Slatini na stičišču Brestovške ter Sotelske ceste.
Slovesnost ob koncu del bo to popoldne, ob cerkvi sv. Križa.

* V vrtcu Mavrica na Frankolovem bodo dopoldne slovesno podpisali pogodbo za izgradnjo novega vrtca ter ureditev okolice objekta vključno s tamkajšnjo osnovno šolo.

* V Slovenski Bistrici se začenja brezplačno 3-dnevno usposabljanje Optimizacija poslovnih procesov. Namenjeno je podjetjem, podjetnikom in tistim, ki se na podjetniško pot še odpravljajo.

* Evropskemu tednu mobilnosti se pridružujejo tudi Zrečani. Ta teden imajo organiziran Pešbus, ki vzpodbuja k hoji v šolo osnovnošolce. Danes dopoldne pa bodo v Zrečah zaprli Šolsko cesto in Cesto na Tržnico in omogočili otrokom risanje na asfalt na temo trajnostne mobilnosti. Na parkirišču pred Občino bodo popoldne rolali in izdelovali zdrave napitke.

*  Na celjskem sodišču se nadaljuje sojenje Anžetu Jelenu iz združbe nasilni roparjev stanovanjskih hiš.

* V Celju bo popoldne Bojan Ekselenski predstavil knjigi ‘To se lahko zgodi tudi vam’ in ‘Usode na kredit’.

* Terenska posvetovalnica konjiškega Zdravstvenega doma in Rdečega križa bo dopoldne v Dobrovljah. Patronažna medicinska sestra Mihaela Justinek bo v tamkajšnjem domu krajanov brezplačno merila krvni tlak, krvni sladkor in holesterol ter svetovala o zdravem načinu življenja. 

* V Domu starejših Šentjur bo Tatjana Škornik Tovornik popoldne predavala o načinih zgodnjega odkrivanja raka.

* V Šmarju pri Jelšah ob Evropskem tednu mobilnosti pripravljajo brezplačni preventivni dogodek za večjo varnost v prometu, namenjen starejšim občanom. Osvežili bodo prometne predpise in se med drugim lahko udeležili svetovalne vožnje.