Sreda, 15. maj – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* V Zdravstveni postaji v Podčetrtku bodo popoldne namenu predali nove prostore pediatrične ambulante. Gre za povsem novo pridobitev, ki sta jo s skupnimi močni uresničila občina Podčetrtek in Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah.

* Letošnje prejemnike občinskih priznanj bodo drevi določili zreški občinski svetniki. Predlog je, da zlati grb podelijo Emilu Mumlu, srebrnega Konradu Arbajterju, bronastega pa domačemu vinogradniškemu društvu. Na seji občinskega sveta bodo sicer govorili tudi o pogrebni službi in prisluhnili poročilom različnih javnih zavodov in ustanov.

* V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja bo v Šmarju pri Jelšah Parada učenja. Dogodek že četrto leto organizira tamkajšnja knjižnica. Sodelujejo številne organizacije in posamezniki, ki skrbijo za širjenje znanja v Obsotelju in na Kozjanskem. Na stojnicah bodo potekale informativne, svetovalne in ustvarjalne aktivnosti, na odru pa bogat zabavo – kulturni program.

* Danes se začenja teden družine. Vse do prihodnje srede bo za družine možen brezplačen ogled gradu Podsreda. Aktivnosti propravljajo tudi na različnih lokacijah v Rogatcu. Danes popoldne bodo pripovedovali zgodbo v baročnem salonu na dvorcu Strmol.

* V medgeneracijskem centru Vojnik danes prirejajo delavnico o preoblikovanju obleke z vezenjem.

* V prostorih osnovne šole Hruševec bo nocoj slavnostni koncert učencev Glasbene šole skladateljev Ipavcev.

*Predavanje farmacevtke Eve Voh na temo ‘Brez sladkorja je lahko življenje tudi sladko’ bo drevi v prostorih poročne dvorane v Vitanju.

* Posvetovalnica konjiškega Zdravstvenega doma in Rdečega križa pa bo v Polenah. Patronažna medicinska sestra Mirjam Močnik bo dopoldne v tamkajšnjem domu krajanov svetovala in odgovarjala na vprašanja o varnosti pred padci doma.