Sreda, 15. januar – kaj se danes dogaja na Štajerskem? POSNETO

* V Kostrivnici dopoldne začenjajo niz tematskih druženj v sklopu projekta Pametne vasi za jutri. Za starejše krajane so pripravili različne poučne delavnice, v ospredju bo druženje.

* V Športni dvorani Gimnazije Celje-Center bo nocoj dobrodelni koncert Policijskega orkestra s solistoma Alenko Godec in Matjažem Mrakom.

* 15 let delovanja oddelka Glasbene šole Celje v Štorah bodo popoldne obeležili s slavnostnim koncertom v Domu kulture Štore.

* Celjsko sodišče bo danes izvedlo predobravnavni narok za Zvoneta in Elizabeto Štorman. Obtožena sta oškodovanja upnikov. Na istem sodišču naj bi danes končali predobravnavni narok za Hildo Tovšak in Mateja Košiča zaradi zlorabe položaja v Vegradu.

* V Anini galeriji v Rogaški Slatini bodo odprli razstavo Art Kum.

* Popoldne bodo odprli razstavo ob zaključenem 22. mednarodnem razpisu za otroška likovna dela z naslovom ‘Zemlja, barvit planet’ v Muzeju novejše zgodovine Celje.

* Predavanje oz. čajanka komunikacijske trenerke Saše Einsiedler bo drevi v Večnamenski dvorani Hotela Zreče. Avtorica dveh priročnikov bo obiskovalce popeljala skozi spoznanje, da imamo moč, da svoje življenje vzamemo v svoje roke, da je to kar mislimo o sebi, o svojem uspehu, ključno za doseganje zastavljenih ciljev. Vstop bo prost.

* Predavanje zeliščarja Edgarja Prša o sladkem pelinu bo zjutraj v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah.

* Srečanje bralnega krožka bo v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah zvečer.

*Kaj vse se skriva na spletu? O tem bo Luka Kušar dopoldne predaval v knjižnici v Slovenski Bistrici.

* Terenska posvetovalnica konjiškega Zdravstvenega doma in Rdečega križa bo dopoldne v Polenah. Patronažna medicinska sestra Mirjam Močnik bo v tamkajšnjem domu krajanov svetovala in odgovarjala na vprašanja o demenci.

* Medgeneracijski center Kamrica Vojnik opoldne gosti astrologinjo Božo Karan