Sreda, 13. marec – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* V Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane prirejajo zgodaj popoldne osrednjo prireditev ob odprtju prenovljene avle in prostorov delovne terapije. Prav tako se bodo veselili še dveh novosti: podelili jim bodo drugi certifikat kakovosti E-Qualin, dom pa bo odslej tudi demenci prijazna točka.

* V celjskem mladinskem centru bo nocoj prav posebna predstavitev, poimenovana Zgodba o kitari. Nekaj osnovnih napotkov o igranju in vzdrževanju kitare kot najbolj priljubljenega glasbila bosta obiskovalcem ponudila Primož Grašič, kitarist Big benda slovenske radiotelevizije, ter serviser Tomaž Šinko, ki velja za enega najboljših v Evropi. Vstop je prost.

* Območna Revija otroških pevskih zborov na Bistriškem zaradi velikega števila sodelujočih poteka v treh delih. Popoldne bo prvi del, in sicer v osnovni šoli v Poljčanah. Zapelo bo osem zborov iz vrtcev.

* Interaktivno predavanje o pomenu čebel za življenje ljudi bo zvečer v kulturnem domu v Šmarju pri Jelšah. Predaval bo svetovni priznan čebelarski strokovnjak in podpredsednik svetovne čebelarske zveze Apimondia dr. Peter Kozmus.

*Predavanje z naslovom ‘Uživati v življenju. A kako?’ bo popoldne v Christianini sobi na dvoru Trebnik v Slovenskih Konjicah. Predaval bo James M. Tomazin, ki je zadnjih 20 let posvetil področju gibanja, vadbe, dolgoživosti, treninga možganov, prehrane.

* V medgeneracijskem centru Kamrica Vojniku bo danes delavnica Kako iz zavrženih steklenic naredili uporaben izdelek.

* Turistično društvo Lucija Križeča vas prireja za najmlajše nocoj peko peciva iz domačih sestavin.