Sreda, 11. september – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Bogomir Dolenc iz Studenic danes končuje športno-dobrodelni maraton Okrog Slovenije. 1200 kilometrov dolgo pot je pretekel v 12-ih dneh. S tem izjemnim projektom zbira sredstva za male viteze, za tiste, ki so v otroštvu preboleli raka. Tek bo sklenil v kraju, kjer je tudi začel, to je v Črni na Koroškem, predvidoma zvečer, ko bo tudi zaključna prireditev.

* Popoldne bodo v Fotohiši Pelikan odprli razstavo ob 120-letnici ateljeja Lenz-Pelikana in 100-letnici prihoda Josipa Pelikana v Celje.

* V kulturnem domu na Črešnjevcu bodo popoldne odprli razstavo domačih likovnikov, zvečer pa bo še predavanje prof. Srečka Štajnbaherja o preteklosti, sedanjost in prihodnosti Krajevne skupnosti Črešnjevec

* V Žički kartuziji bo opoldne svečan protokolarni dogodek, saj bodo Ištvana Habsburškega Lotringena imenovali v red vitezov vina. Pobudnik in organizator dogodka je Konjičan Jože Tominšek, ki se z nazivom vitez vina ponaša že nekaj časa.

* Nocoj bodo pri celjskem Vodnem stolpu v okviru dni Črne Gore v Sloveniji uprizorili monodramo »Pometnje pitomca Terlesa.« Če bo dež, bo predstava v Celjskem domu.

* Terenska posvetovalnica konjiškega Zdravstvenega doma in Rdečega križa bo dopoldne v Polenah. Patronažna medicinska sestra Mirjam Močnik bo v tamkajšnjem domu krajanov brezplačno merila krvni tlak, krvni sladkor in holesterol ter svetovala o zdravem načinu življenja.

* V sklopu 10-letnice delovanja lekarniške dejavnosti v Vitanju bo drevi brezplačno predavanje na temo ‘Je magnezij res vsemogočen’. V prostorih poročne dvorane v Vitanju bo predavala farmacevtka Katarina Mlakar.

* V Medgeneracijskem centru Kamrica v Vojniku opoldne pripravljajo Malo šolo šivanja in krojenja.