Sreda, 11. december – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo danes prvič uradoval v Vojniku. Občane bo sprejemal v prostorih občine na Kerševi.

* Občinska proračuna za naslednji dve leti naj bi drevi dokončno potrdili zreški občinski svetniki. Na današnji seji občinskega sveta bodo sicer med drugim razpravljali tudi o občinskih programih kulture in športa za leto 2020 in višini nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča.

* Na deseti redni seji se bodo popoldne sestali svetniki Občine Dobrna.

* Proračun za prihodnje leto bo osrednja tema današnje seje občinskega sveta v Makolah. Prav tako bodo med drugim odločali o vpeljavi nekoliko višjih cen za ravnanje s komunalnimi odpadki ter za varstvo otrok v vrtcu.

* Na Občini Vojnik bodo dopoldne predstavili dogajanje na Božičnem Vojniku

* Popoldne bosta v Celju zazvenela Mešani pevski zbor Don Bosco in društvo Osti Jarej Štore. Sledi še predstava za otroke Ledena kraljica.

* Zvečer bodo v Slovenskem etnografskem muzeju odprli razstavo ljudskega ustvarjalca iz Rogaške Slatine Nanija Poljanca. Na osebni razstavi Nani v Ljubljani / Nani in Laibach razkriva delce svojega življenja, svoje vloge in poslanstvo.

* Opoldne bo v celjskem MCC-ju »avdicija« za Božičkove pomočnike – s spustom po adrenalinski zajli z vrha MCC-ja.

* Božično-novoletni koncert vokalne skupine Vivere in Okteta Planika bo nocoj v Bistriškem gradu.

* Šesto obletnico delovanja doma za starejše v Slovenski Bistrici obeležujejo z več dogodki. Dopoldne za stanovalce prirejajo praznično delavnico in peko piškotov, popoldne bo v domski dvorani nastopil Mešani pevski zbor Rožmarin.

* V avli Pegazovega doma v Rogaški Slatini bodo odprli božično-novoletno stojnico ustvarjalnih izdelkov stanovalcev doma.

* Literarni večer bo v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah, s Tinko Gantar – Moje poti.

* Terenska posvetovalnica konjiškega Zdravstvenega doma in Rdečega križa bo dopoldne v Polenah. Patronažna medicinska sestra Mirjam Močnik bo v tamkajšnjem domu krajanov svetovala in odgovarjala na vprašanja v zvezi z zdravjem.