Srčkana rolada za valentinovo

Testo za rdeče srčke:

50 g moke

50 g sladkorja

50 g stopljenega masla

1 beljak

rdeča jedilna barva

Pomešamo moko in sladkor, dodamo stepen beljak in nato testo pobarvamo. Testo naj kratko počiva na hladnem. Na tanko ga vlijemo oz. razmažemo v pekač in pečemo približno 3 – 4 minute na 180 stopinj. Izrežemo srčke. Srčki še niso pečeni, a jih vseeno pustimo, da se ohladijo.

Biskvit za rolado:

5 jajc

5 žlic moke

5 žlic sladkorja

pol pecilnega praška

1 vanilijev sladkor

Sladkor, vanilijev sladkor in jajca penasto umešamo. Nato počasi dodajamo moko s pecilnim praškom.

Na pomaščen pekač ali obložen s peki papirjem, lepo zložimo rdeče srčke, čez narahlo polijemo biskvitno testo za rolado. Pečemo 10 do 15 minut na 180 stopinj.

Ko je testo pečeno, ga zvijemo in odstranimo s peki papirja.

Nadev:

300 g svežih jagod

300 ml sladke smetane

4 žlice sladkorja

1 vanilijev sladkor

1 zavitek želatine fix

150 g pasirane skute

Jagode operemo, očistimo in narežemo na manjše koščke. Hladno sladko smetano stepemo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, ko je na skoraj stepena dodamo želatino fix (v prahu). Tej zmesi s kuhalnico primešamo skuto, na koncu dodamo koščke jagod.

Biskvit odvijemo, namažemo z nadevom in ponovno zrolamo.

Oglas