Testo za rdeče srčke:
50 g moke
50 g sladkorja
50 g stopljenega masla
1 beljak
rdeča jedilna barva
Pomešamo moko in sladkor, dodamo stepen beljak in nato testo pobarvamo. Testo naj kratko počiva na hladnem. Na tanko ga vlijemo oz. razmažemo v pekač in pečemo približno 3 – 4 minute na 180 stopinj. Izrežemo srčke. Srčki še niso pečeni, a jih vseeno pustimo, da se ohladijo.
Biskvit za rolado:
5 jajc
5 žlic moke
5 žlic sladkorja
pol pecilnega praška
1 vanilijev sladkor
Sladkor, vanilijev sladkor in jajca penasto umešamo. Nato počasi dodajamo moko s pecilnim praškom.
Na pomaščen pekač ali obložen s peki papirjem, lepo zložimo rdeče srčke, čez narahlo polijemo biskvitno testo za rolado. Pečemo 10 do 15 minut na 180 stopinj.
Ko je testo pečeno, ga zvijemo in odstranimo s peki papirja.
Nadev:
300 g svežih jagod
300 ml sladke smetane
4 žlice sladkorja
1 vanilijev sladkor
1 zavitek želatine fix
150 g pasirane skute
Jagode operemo, očistimo in narežemo na manjše koščke. Hladno sladko smetano stepemo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, ko je na skoraj stepena dodamo želatino fix (v prahu). Tej zmesi s kuhalnico primešamo skuto, na koncu dodamo koščke jagod.
Biskvit odvijemo, namažemo z nadevom in ponovno zrolamo.