Spodnjepolskavsko poletje: Tokrat osemnajsto, polnoletno

Minule štiri dni je na Spodnji Polskavi pri Slovenski Bistrici potekala tradicionalna prireditev, štiridnevno Spodnjepolskavsko poletje.
Tudi tokrat so pripravili bogat kulturni, športni in družabni program. Prvi dan, v četrtek, je društvo Rakun razstavilo male živali, za otroke so pripravili poseben program s predstavo, delavnicami in otroškim gasilskim tekmovanjem Fire Combat. Pekli so palačinke in priredili koncert za mladino. Priredili so tudi nogometni turnir, kjer so se bodo pomerili mladi nogometaši U9 in U7. Obiskal jih je poseben gost, predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez, ki je nato tudi sodeloval v prijateljski tekmi med ekipama SMC in veteranov NK Spodnja Polskava.

Petek je bil malce bolj umirjen. Po šahovskem tekmovanju in turnirju v ruskem kegljanju je obiskovalce zvečer razveselil koncert moškega pevskega zbora Obrtnik z gosti.
Sobotno dogajanje sta zaznamovali izlet z vlakom na Ptuj, kamor se je odpravili okoli 40 udeležencev, ter krstna izvedba igre Klub vražjih moških v izvedbi domačega Kulturno umetniškega društva Matiček pod režisersko taktirko Tanje Vintar. Potekal je tudi spominski nogometni turnir Srečka Juriča.
Vrhunec je prireditev dosegla v nedeljo. Dopoldan je potekala v domači cerkvi žegnanjska maša, kjer se je z nastopom predstavil spodnjepolskavski oratorij, pred cerkvijo je bil koncert domače godbe na pihala, medtem pa se je že odvijalo gasilsko tekmovanje Fire Combat za državno prvenstvo za moške in ženske v kategoriji do 30 let. Tekmovalo je 41 ekip iz skoraj vse Slovenije, največ iz Dolenjske in osrednje Slovenije. Kot smo izvedeli se je domače gasilsko moštvo uvrstilo v zlato sredino.
Uspelo osemnajsto spodnjepolskavsko poletje so sklenili z veselim delom, igral je ansambel Dejana Vunjaka, prisluhnili so tudi dalmatinskim napevom klape Šufit. V popoldanskem času je vse, ki so to želeli vozila kočija po bližnji okolici Spodnje Polskave. (Foto: Boris Javornik)