Šparglji s pršutom

Sestavine za 2 osebi:

  • 8 špargljev
  • 8 kosov pršuta
  • žlica olivnega olja ali žlica masla
  • sol in poper
  • parmezan

Priprava:

  1. korak:

Če so šparglji tanjši, jih lahko pripravimo brez predhodnega pokuhavanja. Odlomimo jim spodnji oleseneli del, jih splaknemo z vodo in osušimo na papirnati brisači. Na krožniku jih pokapljamo z oljem ter solimo in popramo.

  1. korak:

Vsak špargelj ovijemo s pršutom in ga popečemo na ponvi brez dodatnega olja. Šparglje pečemo približno tri minute na vsaki strani. Če pa so šparglji debelejši, jih predhodno na hitro pokuhamo, v slani vodi jih pustimo vreti pet minut, in jih šele nato ovijemo v pršut in popečemo.

  1. korak:

Po vrhu pečenih špargljev naribamo malo parmezana in postrežemo s svežo žemljico.

Prijavi se na NOVICE.SI

* obvezna polja
GDPR* *
PRIJAVLJAM SE NA: