Šparglji malo drugače

Sestavine za 3 osebe:

  • ½ kg zelenih špargljev
  • 1 večja čebula
  • 1 velik korenček
  • 1 mesnata paprika (zelena ali rdeča)
  • 6 jajc
  • oljčno olje
  • sol in poper

 

Priprava:

  1. korak:

Nasekljamo čebuli ter narežemo korenček in papriko na manjše koščke. Špargljem potrgamo spodnji del in jih narežemo na kolobarčke, le glavice pustimo cele.

  1. korak:

V voku ali ponvi na malo oljčnega olja na visoki temperaturi na hitro prepražimo najprej čebulo. Prepraženo predevamo v drugo posodo in v voku spet na visoki temperaturi prepražimo skupaj korenček in papriko, tudi to predevamo k čebuli. Nato enako prepražimo še šparglje in jih dodamo k ostali prepraženi zelenjavi.

  1. korak:

V vroč naoljen vok zlijemo dve razžvrkljani jajci, katerima smo dodali ščepec soli in popra. Jajci razlijemo po ponvi podobno, kot bi pekli palačinke. Ko zakrkneta, ju z dvema kuhalnicama raztrgamo na kosce, malce pomešamo in dodamo k zelenjavi. Enako spečemo tudi ostala jajca. Na koncu vse skupaj stresemo nazaj v vok, začinimo po okusu, premešamo, dušimo še kakšno minuto in postrežemo s kosom kruha.