Špargljeva pita na hitro

Sestavine za 2 osebi:

· šopek tanjših špargljev

· paket listnatega testa

· 150 g skute

· 4 žlice naribanega parmezana

· malo naribane limonine lupinice

· 2 žlici limoninega soka

· malo muškatnega oreščka

· nekaj sušenih paradižnikov

· malo svežega timijana

· sol in poper

· malo olivnega olja

 

Priprava:

1. korak:

Listnato testo razvaljamo na velikost pekača, približno 25 cm x 40 cm, ki smo ga prej obložili s papirjem za peko. Testo z vilicami po vsej površini prepikamo in ga nežno zarežemo centimeter od roba (a ne do konca), tako bomo dobili lep rob. Testo pečemo 15 minut na 190 °C. Nič hudega, če se napihne, ko ga vzamemo iz pečice, uplahne.

2. korak:

Za nadev zmešamo skuto, solimo in popramo ter vmešamo še limonin sok in lupinico, muškatni orešček in timijan ter narezane suhe paradižnike, uporabimo lahko tudi tiste, ki so vloženi v olju.

3. korak:

Šparglje za nekaj minut namočimo v mlačno vodo, da se raztopijo morebitne nečistoče in ostanki pesticidov. Nato vsakega posebej pri spodnjem delu upognemo in del, ki se odlomi, zavržemo, saj se špargelj prelomi na točki, kjer se začenja olesenel del. Očiščene šparglje pokapamo z oljem, solimo in popramo ter nežno pomešamo.

4. korak:

Pečeno testo, ki smo ga pustili počivati nekaj minut, namažemo s skutinim nadevom, nanj razporedimo šparglje in vse skupaj potresemo z naribanim parmezanom ter pečemo še 15 minut.

Oglas