Špageti karbonara na klasičen način

Sestavine za 2 osebi:

· 3 večji rumenjaki (ali 2 jajci)

· 150 gramov pancete oz. slanine

· 4 žlice naribanega parmezana (ali pekorina)

· 2 stroka česna

· 200 gramov špagetov

· sol in poper

 

Priprava:

1. korak:

V skledico damo rumenjake s ščepom soli in poprom ter razžvrkljamo z vilicami, nato pa vmešamo nariban parmezan ali pekorino.

2. korak:

Panceto narežemo na kocke ali rezine in hrustljavo prepražimo na srednjem ognju, pražimo približno 4 minute. Na koncu dodamo še sesekljan česen in še malo popražimo, da česen zadiši. Vmes v soljenem kropu ‘al dente’ skuhamo špagete.

3. korak:

Kuhane špagete s prijemalko prestavimo v vročo ponev k panceti in česnu ali pa jih odcedimo (vendar prihranimo nekaj vode, v kateri so se kuhale testenine) in jih dodamo v ponev ter dobro pomešamo.

4. korak:

Nato ponev odstavimo in v špagete vmešamo še jajčno mešanico. Ponev ne sme biti na ognju, da jajca ne zakrknejo preveč. Ponev stresamo in mešamo ter postopoma dodajamo vodo v kateri so se kuhali špageti (običajno zadostujeta dve ali tri zajemalke), da se sestavine povežejo in svilnata omaka doseže prav vse špagete. Na koncu potresemo še z malo popra in parmezana.

Špageti karbonara na klasičen način so pripravljeni v 10 minutah. Če jo pripravimo pravilno, je kljub preprostim sestavinam slastna jed. Brez dodane smetane je tudi manj kalorična.

Oglas