SP: Slovenskim odbojkarjem po polfinalnem porazu ostaja boj za bron

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je morala v polfinalu svetovnega prvenstva priznati premoč Italiji. Aktualni evropski prvaki so bili v Katovicah boljši z 0:3 (21:25, 22:25, 21:25).
Gheorghe Cretu, selektor Slovenije: “Naredili smo preveč napak v napadu. Oba naša podajalca nista igrala povsem tako kot smo se dogovorili. Na trenutke smo sprejemali napačne odločitve. Ves čas sem poudarjal, da ko bodo prišle fizično močne ekipe, da bomo morali igrati igro, kakršna krasi Slovenijo. A to se nam danes ni izšlo. Vsak igralec je morda hotel nekoliko preveč. Včasih si želiš preveč, pričakovanja so prevelika. A pozitivno je to, da smo se vselej pobrali, se borili in to kaže na kakovost te ekipe. Italija ni v vseh trenutkih nadzorovala tekme, a z našimi napakami smo jim danes marsikaj omogočili. Tudi Brazilija je fizično zelo močna ekipa, zato se bomo morali še bolj približati igri, ki je značilna za Slovenijo, igri, ki jo Slovenija igra že nekaj let. Na ta način igre skušam fante spomniti, čeprav je to nekoliko težje, ker letos skupaj niso odigrali veliko težkih tekem. To ni nič novega, v zadnjih tednih nisem izumljal ničesar novega. Tega so fanjte sposobni že od prej in vedo, kako je treba igrati take tekme. A še vedno je v igri medalja, odnos in pristop bosta pomembna. A najbolj pomembno od vsega bo, da ne bomo preveč razočarani, da se hitro pomirimo in da se psihično dobro pripravimo na tekmo ter iz sebe iztisnemo še tisto, kar nam je ostalo in tekmo odigramo s pozitivno energij.”
Naše fante v nedeljo, ob 18. uri, čaka boj za bronasto odličje, njihovi tekmeci bodo Brazilci. Slovenski dres nosita tudi Bistričana Tonček in Žiga Štern.
Foto: VolleyballWorld

Oglas