SP: Slovencem izjemno, a nehvaležno četrto mesto

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je svetovno prvenstvo, ki sta ga skupaj gostili Poljska in Slovenija, končala na izjemno dobrem, a tako zelo nehvaležnem četrtem mestu. V boju za bronasto medaljo Slovenci niso bili kos Brazilcem, ki so v Areni Spodek v Katovicah slavili z 1:3 (18:25, 18:25, 25:22, 18:25). Trikratni evropski podprvaki so na najmočnejšem odbojkarskem tekmovanju nastopili šele drugič in kljub temu, da so ostali brez tako želene medalje dosegli največji uspeh slovenske odbojke, pod katerega sta se podpisala tudi Bistričana Tonček in Žiga Štern.
Tine Urnaut, kapetan Slovenije: “Zelo dobro smo začeli tekmo, potem pa smo se, ko smo že precej vodili, v rotaciji ena zapletli in to nas je pokopalo. V drugem nizu je bilo zelo podobno, v tretjem nizu pa smo bili že v izgubljenem položaju, a smo se borili, začeli igrati na zares visoki ravni. Zelo dobro smo začeli tudi četrti set, a nam potem v igri za menjavo ni steklo, na trenutke smo se kar zaustavili. Zaustavila nas je tudi odločitev sodnika v najbolj primernem trenutku. Priznati moramo, da je bil tisti, ki je danes naredil razliko, odlični kapetan Wallace. Brez njega v ekipi Brazilije bi bila ta tekma danes drugačna. Gre za izjemnega posameznika in danes je bil on tisti, ki je Braziliji prinesel zmago. Čeprav je rezultat najboljši v zgodovini slovenske odbojke, smo močno razočarani.”
Gheorghe Cretu, selektor Slovenije: “Srečali smo se z ekipo, ki ima za sabo ogromno tekem na takšni ravni in ki je vajena igrati pod takim pritiskom. Tako je v odbojki, to se pozna. A borili smo se do konca, v nobenem trenutku se nismo nehali boriti. Bilo je neverjetno in zares je škoda, da v prvem setu nismo ostali mirni in nadaljevali s tako igro, s kakršno smo začeli tekmo. Ko enkrat izpustiš tako priložnost iz rok, tekmec to vselej izkoristi. Zame je vse to, kar se je dogajalo v zadnjem mesecu, darilo. Zares sem vesel, da sem dobil to priložnost in da sem lahko doživel vse, kar se je dogajalo v Stožicah. Hvala, Slovenija.”
Foto: VolleyballWorld

 

.

 

Oglas