SP: Martin Srabotnik v cilj moštvene vožnje s preluknjanim čolnom

Za kajakaše in kanuiste na divjih vodah se je danes začel vrhunec sezone – svetovno prvenstvo v nemškem Augsburgu. Na znameniti progi, na kateri so se leta 1972 v omenjenem športu prvič borili za olimpijske medalje, nastopa tudi Celjan Martin Srabotnik. Prav on pa je imel danes na moštveni tekmi precej smole. Pri prvih protitočnih vratcih je najprej udaril v bando, nato zadel vratca, za konec pa je vanj trčil še tretji slovenski mož Vid Kuder Marušič (v slovenski trojki je bil še Peter Kauzer) in mu preluknjal čoln. Slovenci so končali na predzadnjem 28. mestu.
Kajakaši bodo imeli priložnost, da popravijo vtis že jutri, ko jih čakajo kvalifikacije za posamično tekmo. Za Srabotnika bo pesti držalo tudi nekaj navijačev iz Celja. Med njimi bo tudi predsednik Kajak-kanu kluba Nivo Celje Dušan Konda, ki verjame v dober rezultat člana njihovega kluba: “Martin je dobro pripravljen. Upajmo, da bo gladko šel skozi kvalifikacije in potem se zares začne v soboto s polfinalom. Če bo peljal tako kot zna in ne bo imel kazenskih sekund, se lahko zgodi marsikaj.” Srabotnik je sicer tudi na startni listi ekstremnega slaloma.
So se pa v slovenskem taboru veselili že danes. Kajakašice so na moštveni tekmi osvojile srebro, kanuisti pa postali svetovni prvaki. Kanuistke so bile četrte, manj kot sekundo za tretjim mestom. (Jure Mernik)

 

Oglas