Šolski center Rogaška Slatina gostil 7. strokovno srečanje

Šolski center Rogaška Slatina je gostil 7. strokovno srečanje osnovnošolskih in srednješolskih učiteljev Kozjanskega in Obsotelja. Tokrat so se posvetili kreativnosti.

Učitelji Obsotelja in Kozjanskega so se ponovno srečali na Šolskem centru Rogaška Slatina in prisluhnili izvrstnim strokovnjakinjam, ki so letos spregovorili o kreativnosti.

»Zelo sem vesela, da so učitelji, osnovnošolski in srednješolski, strokovno srečanje tako lepo sprejeli. Letošnje je bilo rekordno obiskano, sprejeli smo več kot 150 udeležencev. To dokazuje, da učitelji potrebujejo prostor za skupno izkušnjo, sproščen pogovor, mreženje in povezovanje. Tudi ravnatelji in ravnateljice prepoznavajo dodano vrednost takega povezovanja, zato srečanje vsako leto podprejo tako, da svojim zaposlenim omogočijo udeležbo. Skupnih tem je še veliko. Letos smo govorili o kreativnosti,« je o tokratnem srečanju povedala ravnateljica Šolskega centra Rogaška Slatina mag. Dubravka Berc Prah.

V plenarnem predavanju je spregovoril eden najvidnejših in najbolj nagrajevanih predstavnikov slovenskega oglaševanja Aljoša Bagola. Med drugim je opozoril na pasti izgorelosti, ki jo je izkusil na lastni koži: »Predolgo sem deloval po nareku avtomatizmov, naših garaških družinskih vzorcev in prepričanja, da moraš za uspeh iztisniti iz sebe zadnjo kapljico krvi.« Bagola se je dotaknil še več zanimivih tem in upravičil naziv najbolj kreativnega direktorja desetletja, učitelje Obsotelja in Kozjanskega pa navdušil tako s svojim predavanjem kot kreativnostjo, ki je želena vrlina učiteljev in učencev.

V drugem (izbirnem) delu so tokrat gostili kar tri predavateljice. Pedagoginjo in sociologinjo kulture Petro Založnik, vodjo službe za korporativno komuniciranje in inovacijske procese v Unirju mag. Rosano Šuc Ravničar in motivacijsko govornico Nevenko Dautanac.

O čem so spregovorili v drugem delu pa v tiskani izdaji Rogaških novic. (Monika Šeligo)

 

Oglas